Alle mogelijkheden, voor- en nadelen over het uitbesteden van je financiële boekhouding

Sharing is caring!

Ben je moe van het werknemersdrama en op zoek naar manieren om ‘actiegerichte getallen’ in real time op uw bureau te krijgen? Op zoek naar manieren om de kosten van uw bedrijf te verlagen? In de afgelopen 10 jaar hebben honderdduizenden kleine bedrijven hun boekhoudfunctie uitbesteed aan een lokaal accountantskantoor.

Het uitbesteden van de boekhouding, velen gingen je voor

De tijd die u bespaart in het beheer van de boekhoudfunctie zal u in staat stellen om meer tijd te besteden aan:

 • Het opbouwen van relaties met klanten, personeel en leveranciers
 • Laat u toe om de tijd te nemen om systemen in uw bedrijf te creëren zodat het werkt als een franchise.
 • Uitbestede boekhouding kan bestaan uit het betalen van facturen, het verzenden van facturen, salarisadministratie en geavanceerde functies zoals CFO taken.

Een speciale afdeling voor de boekhouding

Als u terugkijkt op het begin van uw bedrijf – kunt u rechtvaardigen dat u ooit nog eens de tijd en geld steekt in het opzetten van een boekhoudafdeling.  De meeste eigenaren zeggen dat ze zouden willen dat outsourcing 5 of 10 jaar geleden gebruikelijk was – ze zouden jaren van personeelsdrama en slechte cijfers hebben bespaard.

Werken aan taken die uw klanten niet weten, zoals salarisadministratie, te betalen rekeningen of het kopen van reclame is pruim noten – focus al uw inspanningen op het opbouwen van een loyale klantenkring als je wilt om succesvol te zijn.

Samenwerking met een extern accountantskantoor

Boekhouden is veel moeilijker dan de meeste ondernemers denken.  Bovendien zijn we als groep terughoudend in het inhuren van duur toppersoneel. Door gebruik te maken van onze diensten betaalt u alleen voor wat u nodig heeft, maar nog belangrijker is dat we 5 niveaus van personeel op elke rekening hebben.

80% van al het uitbestede boekhoudkundige werk kan worden gedaan door laagbetaalde mensen.  Op die manier kunt u het zich veroorloven om een paar uur bij de sr. boekhouder te werken en misschien een uur per week op CPA-niveau om ervoor te zorgen dat uw cijfers ‘bruikbaar’ zijn.

Concentreer u op uw bedrijf wanneer u een betrouwbaar lokaal bedrijf heeft dat uw backoffice beheert. Wij beschikken over een uitgebreide staf die uw bedrijf kan uitbesteden op het gebied van boekhouding.  U kunt eindelijk stoppen met u zorgen te maken over de boekhoudkundige functie, omdat wij alle personeels-, kwaliteits- en kostenfactoren voor u verzorgen.  U hoeft niet langer in te huren, op te leiden of zich zorgen te maken over het behoud van personeel, want wij bieden een totaalteam voor elke klant.

Andere voordelen

 • Boekhoudkundige uitbesteding verlaagt uw kapitaaluitgaven omdat u de overhead niet langer nodig heeft.
 • Boekhoudkundige uitbesteding stopt uw verspilde uren managementtijd met de omgang met personeel
 • Boekhoudkundige uitbesteding levert een real-time boekhouding op die accuraat is.
 • De vraag is niet of u de opdracht moet uitbesteden, maar wat u moet uitbesteden.

De reden dat we tien jaar geleden als bedrijf zijn overgegaan tot uitbestede boekhouding was het antwoord op de drie belangrijkste vragen:

 • Als u het bedrijf vandaag zou starten, zou u er dan voor kiezen om deze functie intern uit te oefenen?
 • Bent u zo goed in het uitvoeren van deze activiteit dat anderen u zouden inhuren om het voor hen te doen?
 • Komt de CEO van morgen uit die vaardigheden?

Zeer weinig kleine bedrijven beantwoorden deze vragen op een andere manier dan “NEE”.   In ons bedrijf streven we ernaar om alles uit te besteden wat minder dan 100 euro per uur kost om gedaan te krijgen.  We verhuizen alles van het bureau van onze medewerkers als het minder dan 30 euro per uur kost. Uitbestede boekhouding begint onder de € 20, dus het is een belangrijke doelstelling voor het verlagen van de kosten.

Uitbesteden van de boekhouding zorgt voor grote besparingen

In de boekhoudkundige functie heeft u dus lage taken zoals het invoeren van een rekening en het betalen van een rekening, gevolgd door vorderingen en reconciliatie van de bankrekening, en vervolgens de salarisadministratie tot en met het kas- en vermogensbeheer op CFO-niveau.

Het kan verstandig zijn om uw uitbestede boekhoudkundige relatie te beginnen met de zeer elementaire werkzaamheden en uw lokale accountantsdienst te herzien voordat u hen vraagt om u te helpen in meer geavanceerde diensten.

De meeste eigenaren van kleine bedrijven willen de transacties zelf doen of de echtgenoot ze laten doen omdat het gemakkelijk lijkt.  Dit is een enorme fout.  Een kleinigheidje gaat mis en de hele set boeken staat ter discussie.  Slechte cijfers = gissen naar wat er in uw bedrijf werkt.

Wat zeggen buitenstaanders van een uitbestede boekhouding?

 • Focus op klanten, niet op backoffice. Boekhouden uitbesteden maakt u vrij om tijd en energie te steken in klantenwerving en wederverkoop.
 • Een lokaal accountantskantoor heeft de mogelijkheden al in de plaats – bedrijven maken gebruik van meerdere medewerkers voor elke klant met een expert op het gebied van crediteuren omgaan met uw rekeningen, terwijl iemand anders die weet payroll neemt dat probleem. U krijgt het beste personeel voor de laagste kosten wanneer u de boekhouding en boekhouding uitbesteedt.
 • De meeste uitbestede accountantskantoren gebruiken Delegation Magic om uw documenten en werkstroom te beheren.  Dit zal uw backofficekosten verlagen en uw bedrijfssystemen verbeteren. Voor zover wij weten is het beste documentbeheersysteem voor een klein bedrijf.

shares