Energie vergelijken is erg belangrijk geworden

Hoe Duurzaamheid Zorgt Voor Meer Banen In Duitsland, De Energiemarkt Is Sterk Aan Het Veranderen

Sharing is caring!

De studie “Hernieuwbare werkgelegenheid in de deelstaten”, gefinancierd door het Duitse federale ministerie van Economie en Technologie en gepubliceerd door de Vereniging voor Economisch Structureel Onderzoek (GWS) in april, toont aan dat de arbeidsmarktsegment arbeidsmarkt in Duitsland sterk wordt beïnvloed door windenergie. Vooral in het noorden en oosten van de Bondsrepubliek blijkt het een echte werkmachine te zijn.

Gouden tip: energieleverancier vergelijken en direct minimaal €100,- besparen? Maak gebruik van een onafhankelijke energievergelijker. Met deze tool weet je zeker dat je de scherpste deals ontvangt! Neem eens een kijkje als je makkelijk op je energierekening wil besparen.

Steeds Meer Banen In Noord En Oost Duitsland Door Energietransitie

In vergelijking met alle staten van Nedersaksen, de studie opgenomen de meeste banen in de hernieuwbare energie. De grootste groei in de afgelopen vijf jaar is zowel in absolute cijfers als in percentage Schleswig-Holstein te zien.

  • Maar in de oostelijke Duitse deelstaten ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen heeft nu zeer relevant zijn voor de arbeidsmarkt: Het hoogste aandeel energie turnaround banen in de totale schattingen werkgelegenheid de GWS studie in Saksen-Anhalt, Mecklenburg-Vorpommern en Brandenburg.
  • Er worden door deze ontwikkelingen in de energiemarkt een enorme innovatieslag gemaakt, dat betekent dat nieuwe banen voor allerlei nieuwe kansen zorgen in de energiemarkt.

Hoeveel Banen Waren Er Eerst? Duurzame Energie Veranderd De Wereld

In 2016 werkten er bijna 340.000 mensen op het gebied van hernieuwbare energie in het hele land, waarvan meer dan 160.000 in de sector van de windenergie. De meerderheid van deze banen wordt direct of indirect gecreëerd in de productie en installatie van nieuwe installaties, volgens GWS. Maar ook de exploitatie en het onderhoud van het bestaande park van hernieuwbare krachtcentrales wordt steeds belangrijker voor de bijbehorende arbeidsmarkt.

Windenergie Is Een Van De Grootste Oorzaken Voor Hernieuwbare Energie

De belangrijkste arbeids motor onder de hernieuwbare energiebronnen was windenergie. Aangezien deze sector bijzonder uitgesproken is in Noord-Duitsland, is het ook waar de grootste werkgelegenheid stijgingen kunnen worden geregistreerd. Alleen al in Neder-Saksen staan ​​nu meer dan 56.000 mensen op de loonlijst als gevolg van de energieomslag. In Sleeswijk-Holstein werden binnen vijf jaar ongeveer 3.000 nieuwe banen gecreëerd door de uitbreiding van hernieuwbare energie.

In Duitsland Moeten Er Nog Meer Maatregelen Genomen Worden Om Energie Te Besparen, Begin Direct Met Vergelijken

Een negatief voorbeeld, maar Bayern heeft om te dienen: In de federale staat met de tweede hoogste aantal banen Nedersaksen Energietransitie daalt gepresenteerde cijfers 2016 tegen de landelijke trend – niet in het minst omdat hier te wijten aan de 10H regel nu nauwelijks plaatsvindt windenergie expansie. Hernieuwbare energiebronnen in Saksen-Anhalt zijn van het grootste belang voor regionale werkgelegenheid.

Echter Is Baanverlies Ook Mogelijk

Philipp Vohrer, Managing Director van het Agency for Renewable Energies (AEE), merkt op: “De uitbreiding van hernieuwbare energie leidt direct tot de ontwikkeling van werkgelegenheid, zoals bijvoorbeeld blijkt uit de positieve ontwikkelingen in de windenergiesector.

  • Aan de andere kant betekent dit natuurlijk ook dat dalende uitbreidings cijfers ook kunnen leiden tot banenverlies, zoals we al hebben meegemaakt in de solar sector.
  • Het is dus belangrijk dat er echt iets gaat veranderen in de wereld van hernieuwbare energie, gelukkig neemt de overheid in Duitsland steeds meer maatregelen om hernieuwbare energie te versterken in de zakelijke wereld. Zo worden er subsidies gegeven voor het plaatsen van zonnepanelen en energiebesparende maatregelen.
  • Dit mag niet worden herhaald in andere sectoren en vereist een verdere sterke expansie van hernieuwbare energiebronnen in alle technologieën en alle regio’s – niet alleen om de klimaatdoelen te bereiken, maar ook om de werkgelegenheid veilig te stellen en uit te breiden. “

shares