Is een lening verstandig of kun je er beter zo ver mogelijk van weg blijven

Sharing is caring!

Er zijn veel verschillende meningen over wat een lening betekent. Sommigen kunnen een lening koppelen aan uw verleden, hoe u erin geslaagd bent om uzelf in een positie te krijgen om een lening nodig te hebben. Anderen geven er de voorkeur aan om in de toekomst te kijken en na te denken over de projectie die een lening u kan geven, mits goed beheerd. Wat kan een lening voor uw bedrijf betekenen?

Werken met andermans geld

OPM is de afkorting voor Other People’s Money. Het wordt over het algemeen gebruikt om de investering van andermans kapitaal in uw bedrijf aan te geven, voor een deel van de winst. Maar als u de belangen een beetje vermindert, is een banklening precies hetzelfde. Ze “investeren” in uw bedrijf door u wat geld te geven, en hun “aandeel” in uw winst is de rente die ze u in rekening brengen.

Een voorbeeld uit de praktijk

Een van de grootste voorbeelden van het gebruik van OPM is het fortuin van Aristoteles Onassis. Maar hij is niet begonnen met OPM. Het was lang na zijn start dat hij het begon te gebruiken. Pas als mensen je goed kennen en de zekerheid hebben dat je het goed doet, zullen ze investeren. Je betaalt een lage rente, maar je bent een veilige investering. En dat is wat Onassis deed.

Hoe is het tot stand gekomen?

Onassis was een succesvol zakenman. Hij bereidde elke zakelijke bijeenkomst van tevoren voor, bracht urenlang door met het inwinnen van informatie over de mensen die hij zou ontmoeten, het bekijken van alle mogelijke vragen die hem gesteld konden worden en het opstellen van een intelligent antwoord. Wat zijn vak betreft, kende hij alle kleine details die van hem een van de meest succesvolle scheepsbouwers ter wereld maakten.

Kun jij het zelfde met een lening?

Neem een deel van het fortuin van de kleine Griekse man, door zijn voorbeeld te volgen. Je hebt alle informatie nodig die je kunt krijgen om succesvol te zijn in je vak. Wanneer je dit alles hebt, maak dan een goed ontworpen plan van aanpak en houd je eraan vast.

Schrijf alles op, print uw ondernemingsplan uit en gebruik het om uw bankier vertrouwen te geven. En vergeet niet uw recente acties te vermelden, dus er staat een feit in het document dat u ons verstrekt.

Kies voor andermans geld, het risico is logischerwijs lager

Nu, je kunt naar een bank gaan, laten zien wie je bent en een goede deal krijgen. Een intelligente bankier zal in staat zijn om uw cashflowgegevens, de projectie voor de komende vijf jaar, de activa en het vermogen te lezen en om te zien waar u nu bent. Dit is heel belangrijk, want u vertelt hem wat u zonder lening kunt doen.

Onder deze omstandigheden wordt u beschouwd als een klant met een laag risico en zij zullen u graag als gewone lener willen hebben. Bovendien, wanneer u bekend wordt in uw verblijfplaats, zullen ze naar u toe komen om u een handig krediet aan te bieden.

Kiezen voor een lening of toch maar niet?

Onwetende, wanhopige, “cashless” mensen, gaan voor leningen die ze uiteindelijk niet kunnen terugbetalen. Zij beschouwen leningen als een vloek en houden nooit op om na te denken over wat ze verkeerd hebben gedaan.

Goed voorbereide eigenaren van kleine bedrijven kunnen uitgroeien tot grotere en belangrijkere bedrijven, en sommigen bereiken zelfs de status van onderneming, bedrijf of wat dan ook. Onder deze omstandigheden is een lening een intelligente vereniging van twee partijen die op zoek zijn naar goede zaken. Zeker, het is een zegen.

shares