Moet je kiezen voor de kabel internet verbinding of toch voor DSL?

Sharing is caring!

Oké, dus je bent eindelijk moe van die langzame inbelverbindingen en je wilt naar breedband gaan. Goede deal. Maar eerst, kunt u zich afvragen welk type breedbandverbinding het beste is – DSL of Kabel? Of, ten minste, welke van de twee geeft je meer snelheid voor de prijs? Hier nemen we een kijkje op deze twee populaire breedbandverbindingen en proberen te bepalen welke beter is: DSL versus Kabel.

Waarin verschilt de kabel van DSL?

De meest voorkomende vraag die naar voren komt is welk type aansluiting sneller is, DSL of Kabel? Om deze vraag te beantwoorden, is het belangrijk om zowel de upload- als downloadsnelheden te vergelijken. Nu, dus je hebt iets om deze snelheden mee te vergelijken, is je gemiddelde inbelverbinding ongeveer 28 – 56 Kbps. Meestal zal je echter niet in staat zijn om 56k door middel van inbellen te krijgen, omdat de meeste diensten deze snelheid niet aankunnen.

Gemiddelde snelheden

De gemiddelde snelheid van een DSL download is 1.0 – 1.5Mbps. Dat is megabyte per seconde – ongeveer 20 keer zo snel als de snelste inbelverbinding. Dit is snel, maar denk aan de kabel, die je tot 2 – 3Mbps kan geven.

Dus, in ieder geval voor het downloaden, kan de kabel je bijna twee keer de snelheid van DSL geven – dat is indrukwekkend. Aan de uploadkant zijn kabel en DSL echter vrij gelijkmatig op elkaar afgestemd. Ze leveren beide ongeveer 100Kbps – 400Kbps. Het lijkt erop dat de kabel deze strijd heeft gewonnen.

Prijs/kwaliteit verhouding van beide internetverbindingen

Er is hier meer te bespreken naast de snelheid van de verbindingen. Neem de prijs voor een. Kabel- en DSL-aansluitingen zullen beide duurder zijn dan inbelverbindingen. Maar DSL lijkt op dit moment de goedkoopste van de twee te zijn. U kunt een goede DSL-internetverbinding krijgen voor ongeveer €35 – €45 per maand. Kabelmodem kost u ongeveer €45 of €50 (deze prijs kan worden opgenomen in een kabel-tv pakket). Deze prijzen, echter, zijn echt dichtbij en ze veranderen bijna van maand tot maand.

Waarom kies je voor een DSL internet verbinding?

DSL is leuk omdat je kunt praten over de telefoon en online op hetzelfde moment. Bovendien biedt DSL-dienst op bedrijfsniveau gegarandeerde datasnelheden, zodat uw verbindingssnelheid nooit een verrassing is.

Aan de andere kant heeft de DSL-snelheid de neiging om af te nemen naarmate u verder van het datacenter verwijderd bent, en het is meestal niet zo breed beschikbaar als Kabel.

Waarom kies je voor een kabel internet verbinding?

Kabelsnelheden zijn niet afhankelijk van de afstand tot het datacenter en zijn soms goedkoper dan DSL als ze in een kabeltelevisiesnelheid zijn inbegrepen. Een kabelmodem kan echter een dure professionele installatie vereisen. Er kunnen enkele beperkingen bestaan voor het downloaden en uploaden van een kabelmodem. Al deze factoren moeten in aanmerking worden genomen bij de keuze voor een van beide breedbanddiensten.

shares