Snelle internetverbindingen door middel van DSL internet, ook in de buitengebieden

Sharing is caring!

DSL – wat staat voor Digital Subscriber Line – is een geweldige manier om een snelle internetverbinding te krijgen, zonder dat u een kabelmodem nodig heeft, of om te wonen in een gebied met kabelbanen. DSL internet aanbieders hebben zeer snelle en relatief goedkope internetconnectiviteit.

Om DSL uit te leggen, is het een manier om te genieten van snel internet met behulp van uw telefoonlijn, net zoals u dat zou doen bij het inbellen. Behalve dat het heeft zo veel meer voordelen dan een reguliere internetdienst kan bieden.

Voordelen van DSL internet

Neem een kijkje op een aantal van de geweldige manieren waarop DSL-internet kan uw huis of bedrijf ten goede komen:

  • Met een DSL-installatie kunt u uw internetverbinding open houden en toch dezelfde telefoonlijn gebruiken voor telefoongesprekken; zowel inkomend als uitgaand.
  • De internetsnelheid die u met een kwaliteitsvolle DSL-provider kunt krijgen, is veel hoger dan die van een gewone inbelmodem. Ter vergelijking: met een DSL-modem krijgt u gemiddeld 1,5 Mbps, in tegenstelling tot slechts 56 Kbps met een inbelverbinding (dat is 10 keer sneller!).
  • DSL-verbinding betekent niet noodzakelijkerwijs dat je nieuwe bedrading nodig hebt. Zolang je een telefoonlijn hebt om verbinding mee te maken, dan ben je al helemaal klaar.
  • Veel DSL-providers zullen u voorzien van het juiste soort modem als onderdeel van de DSL-installatie.

Nadelen van DSL internet

Er zijn een paar kleine nadelen aan DSL die je misschien wilt opmerken. Maar het is vrij duidelijk dat DSL veel beter is dan eender welke standaardverbinding met het internet, en als je de keuze hebt, moet je zeker streven naar het gemak van hoge snelheid. Een aantal van deze nadelen zijn onder andere:

  • DSL-verbindingen werken het beste wanneer u zich dicht bij de centrale locatie van de DSL-aanbieder bevindt. Als je inderdaad dichtbij bent, dan moet dit geen probleem zijn.
  • DSL-internet is sneller voor ontvangst dan voor verzending. Toch is de verzending nog steeds veel sneller dan bij standaard internetdiensten.
  • DSL-dienst is niet universeel beschikbaar. U zult uw lokale leveranciers moeten controleren of zij DSL-aanbieders zijn.

Als u betrouwbare, snelle internetvrije web inhoud wilt, dan zult u waarschijnlijk op zoek zijn naar een DSL-provider van hoge kwaliteit om u te voorzien van precies datgene waar u naar op zoek bent.

shares