Verzekering afsluiten speciaal voor het verhuizen? Alle voor- en nadelen overzichtelijk bij elkaar

Sharing is caring!

De meeste huiseigenaren of zakenmensen die zich voorbereiden om te verhuizen, zullen er waarschijnlijk niet eens aan denken om een verhuisverzekering af te sluiten. Vele individuen realiseren zich soms niet dat de bewegende verzekering uit routine wordt verstrekt.

Verhuis verzekering is niet het eerste waar je aan denkt

Veel groepen die een verhuizing ondernemen, zullen waarschijnlijk niet eens nadenken over het afsluiten van een verhuisverzekering. Veel mensen zouden zelfs niet eens kunnen weten dat zo’n dienst bestaat. In het geval van degenen die naar huis verhuizen, zouden velen kunnen verwachten dat de voorwerpen die binnen het huis behoren door hun standaard huisverzekeringspolis worden behandeld, vooral als deze polis inhoud bevat.

Wat als ik gebruik maak van een verhuisbedrijf?

Aan de andere kant zou het eerlijk kunnen zijn om aan te nemen dat gespecialiseerde verhuisbedrijven hun eigen verzekering zullen moeten afsluiten, die hen dan zou beschermen tegen claims voor klanten met betrekking tot schade. Velen zouden dezelfde veronderstelling kunnen maken bij het bekijken van commerciële verhuizingen.

De verzekeringspolissen die voor bedrijven en commerciële panden worden uitgevoerd, zijn gewoonlijk duurder dan de typische huisverzekeringspolissen en omvatten een dekking voor de inhoud van het pand. Het is echter een vergissing om ervan uit te gaan dat deze polis bescherming biedt tegen schade die ontstaat terwijl de goederen uit het pand worden verplaatst.

Verzekering polis is voor iedereen anders

Verzekeringspolissen veranderen van groep tot groep en van klant tot klant. Als gevolg hiervan is er geen standaardbenadering voor het verhuizen van verzekeringen. Het is altijd een goed idee om uw verzekeringsmaatschappij te raadplegen in de aanloop naar uw verhuizing.

Een groot aantal verzekeringspolissen bevat een inhoudelijke bescherming, maar dit geldt meestal alleen in gevallen waarin de schade aan het object wordt toegebracht terwijl het zich nog in het verzekerde pand bevindt. Veel verzekeringspolissen dekken geen schade aan voorwerpen die tijdens de verhuizing worden opgelopen.

Andere verzekeringspolissen kunnen enige vergoeding geven, maar dit is meestal niet de volledige verzekerde waarde van het goed. Sommige polissen betalen bijvoorbeeld slechts een klein deel van de waarde van een goed uit als de schade die het goed heeft geleden tijdens de verhuizing is ontstaan.

Waar nog meer op te letten met de verhuisverzekering?

Verdere problemen kunnen zich ook voordoen in verband met verhuisverzekeringen die een verschil opnemen tussen een dekking die gebaseerd is op de afgeschreven waarde van de post en een volledige terugbetaling van de vervangingswaarde van de post. Zoals de naam al aangeeft is volledige vervangende dekking de term die wordt gebruikt voor gevallen waarin de volledige financiële waarde van uw bezittingen aan u wordt gegeven in geval van schade.

Dit bedrag is al eerder in de bestaande verzekeringspolis vermeld en is een bedrag dat door uw verzekeringsmaatschappij is overeengekomen. Omgekeerd kunnen polissen die rekening houden met afschrijvingen, kunnen zij u niet volledig vergoeden. In plaats daarvan zullen zij de verzekeringsuitkering verlagen in verhouding tot de leeftijd van de post, met inbegrip van alle relevante overwegingen die de individuele waarde van de post zouden kunnen verlagen.

Let dus goed op afschrijvingen

In situaties waarin uw verzekeringspolis dekking biedt die wordt bepaald door afschrijvingsfactoren, kan dit problemen opleveren als u van plan bent dit als uw eenmalige verhuisverzekering toe te passen. In het geval dat één of meer van uw stukken beschadigd raken, wordt u slechts een fractie van de kosten van een vervangend artikel vergoed.

Wanneer een aantal noodzakelijke spullen tijdens de verhuizing onherstelbaar beschadigd zijn, kan het zijn dat u een grote rekening moet betalen voor nieuwe apparaten, die u zelf moet financieren.

Het is raadzaam om in alle gevallen gebruik te maken van een speciale verhuisverzekering, of u nu van woning of bedrijfspand verandert. Er is een grote kans dat objecten gebroken of beschadigd raken terwijl de verhuizing plaatsvindt en iedereen zal proberen de kosten niet te verhogen in deze tijd.

shares