verzekeringen afsluiten voor feestjes

Is Een Verzekering Nodig Als Je Een Feest Organiseert? Bekijk Alle Benodigde Verzekeringspolissen Zoals Een Smartphone Verzekering & Inboedelverzekering

Sharing is caring!

Je feest moet de meest opwindende van allemaal zijn? Dan moet je zorgen voor drankjes, lekker eten en goede muziek en een goede aansprakelijkheidsverzekering voor de organisator. De verzekeringsexperts van Knip.de geven tips voor partijplanners: van de verzekering, als de band op korte termijn is opgezegd, tot de vraag wie verantwoordelijk is voor slecht voedsel of schade aan elektronische apparatuur zoals telefoons. Meteen een goede om te weten: hiervoor moet je een smartphone verzekering afsluiten.

Welke Verzekeringen Moet Je Echt Afsluiten Als Je Regelmatig Feestjes In Je Woning Geeft?

Wat betekent dat? Als u per ongeluk een persoon verwondt of een voorwerp beschadigt, zijn deze schade en de daaruit voortvloeiende kosten gedekt. Voor evenementen zijn mensen ook verzekerd als ze geblesseerd zijn door een slechte planning. Een populair voorbeeld is de stroomkabel, die een struikelgevaar wordt. Een inboedelverzekering kan ook handig zijn in dit soort situaties. Hiervoor kun je terecht op de pagina https://verzekering-winkel.com/inboedelverzekering/.

telefoon inboedelverzekering

Het Kan Handig Zijn Voor Mensen Die Feestjes Organiseren

De aansprakelijkheidsverzekering van de organisator is in principe een privé aansprakelijkheidsverzekering voor vieringen. Volgens een soortgelijk principe dekt het de zogenaamde persoonlijke verwonding en materiële schade, evenals financiële schade die het gevolg is van dergelijke schade.

Een Aansprakelijkheidsverzekering Kan Soms Wonderen Doen

De aansprakelijkheidsverzekering van de organisator zorgt ervoor dat u als organisator van een evenement geen financiële schade oploopt als er iets misgaat. Maar niet alleen de organisator van een feest is verzekerd. De bescherming geldt ook voor alle bezoekers, betaalde en onbetaalde show acts, de band en vrijwilligers of ingehuurde helpers.

  • Dus de organisatoren van aansprakelijkheidsverzekering is een verstandige investering, maar ook voor de weg en tuinfeesten, bedrijfsfeesten of de Open Dag van de plaatselijke bakker, niet alleen voor grote evenementen, zoals festivals, rondleidingen en tentoonstellingen.
  • Bedrijven en organisaties, maar ook particulieren, kunnen een aansprakelijkheidsverzekering voor de organisator afsluiten. Dit wordt meestal gedaan voor een specifiek evenement.
  • De verzekeringsdekking moet ook enkele dagen voor en na geldig zijn, zodat de constructie en ontmanteling van tenten en technische uitrusting worden beveiligd.
  • Als u regelmatig evenementen organiseert, kunt u overwegen om op permanente basis een verzekering af te sluiten. Het is dan het hele jaar geldig. Dit kan goedkoper zijn dan individuele contracten, afhankelijk van hoeveel en welke evenementen u organiseert.

inboedelverzekering afsluiten voor feest

Wanneer Kan Een Organisator Dan Verantwoordelijk Gesteld Worden?

De organisator is er altijd verantwoordelijk voor dat alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen worden nageleefd. Als een bezoeker op de modderige grond glijdt en zichzelf verwondt, moet de organisator ervoor betalen en is hij aansprakelijk met zijn vermogen. Als de val zo ernstig is dat de gewonde gedurende maanden behandeld moet worden, kan dit de verantwoordelijke persoon overbelasten.

Naast de operationele en behandelingskosten, zou de organisator ook het inkomstenverlies van de gewonden betalen. Hetzelfde geldt wanneer bezoekers ziek worden door bedorven voedsel. Ook in dit geval moet de organisator de gemaakte kosten betalen. Dit is echter alleen van toepassing zolang hij er ook verantwoordelijk voor is! Wat betekent dat? Als hij een cateringbedrijf inhuurt dat voor het eten zorgt, moet het ervoor zorgen dat het eten perfect is.

Schade die evenementenbezoekers elkaar aandoen, is niet gedekt. Als je gasten gewond raken tijdens het dansen op Pogo, hoef je daar niet aansprakelijk voor te zijn. De situatie is anders voor schade die optreedt tijdens de bouw en demontage of die te wijten is aan de organisatiestructuur.

Wat Voor Soort Feestje Wordt Het?

Je bent van plan om een ​​metalfestival te houden in je woonplaats? Sluit vervolgens voor dure elektronische apparaten zoals een DJ-console en luidsprekers het beste af van een afzonderlijke elektronicaverzekering. Het is speciaal ontworpen voor schade aan elektronische apparaten en neemt ze in grotere mate dan de organisator aansprakelijkheidsverzekering.

In plaats van open airs en poolparty’s, ben je geïnteresseerd in het volgende kleuterschoolfeest? Ook hier moet extra bescherming voor bepaalde apparatuur worden overeengekomen.

Dit geldt bijvoorbeeld voor een dia of een carrousel die u huurt. Men kan dergelijke aanvullende verzekeringen relatief kort voor het evenement afsluiten of deze rechtstreeks opnemen als een aanvulling op de aansprakelijkheidsverzekering van de organisator.

shares